معماری امور بازرگانی سازمان ها
تا به هنگامی که رویدادها ، برای ما بوجود می آیند ، و ما نقشی در بوجود آوردن و جلوگیری از آن ها نداریم ، نه تنها نقشی در بازاریابی ، بلکه نقشی در تولید و خدمات و بازرگانی هم نخواهیم داشت . زمانی می توانیم ، آینده بازرگانی خودمان را ترسیم کنیم ، که ضرورت ها به نحوی منظم شده باشند ، تا وقتی آن ها را پشت سر می گذاریم ، بتوانیم روندی را بدست آوریم که نتیجه اش قابل پیش بینی باشد. باید سازمان را فرهنگ سازی کرد ، و منابع انسانی را بتدریج از حالت پیرو به پیشرو تبدیل کرد ، و اشخاص را فکور و تصمیم گیرنده نمود . و تا به هنگامی که به جای افراد فکور و دانشمند ، کارکنانی داشته باشیم که فکر نمی کنند ، و استرا تژی های رشد و اهداف غائی و چشم انداز سازمان را در نظر نمی گیرند و فقط پیرو هستند ، بازرگانی سازمان ما جایی نمی تواند داشته باشد ، جز این که ابزاری باشد برای خدمت به دیگران .
شرکت تخصصی مشاوره و مدیریت تحلیل محور خاسب بر این باور است که با توجه به منابع انسانی فرهیخته و دانش آموخته ، روند رو به رشدی طی می شود ، و آینده امیدوار کننده است .
باید بپذیریم ، که رقابت آینده ، رقابتی جهانی و حرفهای است .آگاهی از ابزارهای داد و ستد و بازرگانی بینالملل ، و رقابتی میتوانند شرایطی را برای سازمان ما فراهم آورند تا قوه رقابتی خود را بهبود بخشیم هر اندازه رقابت سخت تر و فشرده تر میشود ، بازاریابی و فروش تخصصی ، جایگزین بازاریابی عمومی خواهد شد .
بمنظور متجلی نمودن این واقعیت مهم ، که سازمان در زنجیره ارزش در کجا قرار گرفته است ؟ و بین ورودی ها و خروجی های سازمان ارتباط کامل و هماهنگی های لازم برقرار می باشد و می توان ورودی های سازمان را به خروجی های مناسب تبدیل کرد یا چگونه می توان خروجی های سازمان را در جهت کنترل و نقش آفرینی ورودی های سازمان به کار گرفت ، باید مدل تجاری طراحی و آن را به درستی درک کرد و به مطلوبترین صورت ممکن عملیاتی نمود .
اجزای اصلی مدل کسب و کار الکترونیکی و یازده جزء اصلی یک مدل تجاری عبارتند از :
۱) Shop:- E: برای پیاده سازی بازاریابی روی وب به کار رفته و به فروشگاه یا کمپانی این امکان را می دهد تا بتواند عملیات سفارش و پرداخت خود را روی وب انجام دهد.
۲) Procurement :مزایده و مناقصه الکترونیکی کالا و خدمات را پشتیبانی می کند.
۳) Mall – E: برای پیاده سازی مکانیسم حراج به صورت الکترونیکی به کار می رود.
۴) Auction- E: شامل مجموعه ای از فروشگاه های الکترونیکی بوده که معمولاً ارائه دهنده خدمات هستند.
۵) Virtual communitie این مدل اجتماعات مجازی که محیط آن به وسیله اپراتور اجتماع مجازی آماده شده را گردهم می آورد. درآمدزایی در این روش توسط تبلیغات عضویت صورت می گیرد. همچنین می تواند به عنوان یک قابلیت در عملیات بازاریابی برای دادن بازخورد به مشتری یا وفاداری مشتری مورد استفاده قرار گیرد.
۶) Collaboration Platform کمپانی های این گروه مجموعه ای از ابزارها و محیط های اطلاعاتی را برای همکاری بین شرکت ها مهیا می کنند.
۷) Third Party Marketplace مدلی که برای هنگامی که کمپانی می خواهد بازار وب را به جزء سوم واگذار کند، مناسب است. بازار جزء سوم، رابط کاربری ای را به منظور نمایش کاتالوگ محصولات فروشنده ارائه می دهد.
۸) Value Chain Integrator کمپانی را در موقعیتی به منظور تمرکز روی مراحل چندگانه یکپارچه سازی زنجیره ارزش یا بهره گیری از جریان اطلاعاتی بین این مراحل با اضافه کردن ارزش افزوده قرار می دهد.
۹) Value Chain Service Provider : کمپانی ها را در موقعیت خاصی به کمک عملیات خاص زنجیره ارزش نظیر حمل ونقل یا پرداخت الکترونیکی است، قرار می دهد.
Information brokerage:10 شامل تمامی سرویس های اطلاعاتی که به منظور اضافه کردن ارزش به حجم عظیم داده های قابل دسترسی در شبکه های بدون محدودیت یا عملیات یکپارچه سازی کسب و کار به کار می روند ، می باشد .
۱۱) Trust and other Third :PartyServices ارائه خدمات اعتمادسازی نظیر تصدیق هویت و اسناد الکترونیکی و دیگر خدمات اعتمادسازی جزء سوم .