حاکمیت شرکتی

شرکت تخصصی مشاوره و مدیریت تحلیل محور حاسب در راستای ایفای رسالت خویش در افزایش ثروت و ایجاد ارزش افزوده‌ اقتصادی برای سهامداران و جامعه ، همواره در تحقق منافع سایر ذی‌نفعان نیز کوشا و مصمم بوده است . با توجه به تعهد هیات‌مدیره شرکت در تحقق بخشیدن به این امر مهم ، توجه به استقرار صحیح و کارآمد اصول حاکمیت شرکتی و نظارت مستقیم بر تحقق آن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است .


حاکمیت شرکتی (Corporate Governance)

وقوع بحران‌های مالی و به دنبال آن سقوط اقتصادی در دهه‌های اخیر ، ادبیات حقوقی و مالی تازه‌ای را به طور گسترده ، مطرح کرده است بر این اساس ، اتخاذ تدابیر پیشگیرانه برای مقابله با ریسک‌های سیستماتیک احتمالی ، و فراهم نمودن زمینه‌های استحکام ، برای کاهش هزینه بحران‌های مالی اجتناب‌ناپذیر است . حاکمیت شرکتی ، مفهوم تازه‌ای است ، که قادر به ارایه چارچوبی روشن و هدفمند در این زمینه است . بدین ترتیب که با تاکید بر پاسخگویی به کلیه ذی‌نفعان ، عنصری کلیدی در کارایی و رشد اقتصادی و نیز تقویت اعتماد سرمایه‌گذاران بالقوه و بالفعل به حساب می‌آید . حاکمیت شرکتی ، اصول و ضوابط مبتنی بر استانداردهای بین‌المللی است که اجرای دقیق آنها در نهایت منجر به شفافیت ، کارآیی قابل قبول در عملکرد ، تخصیص کارآمد منابع ، وجود مدیریت ریسک موثر ، انتصابات تخصصی در بین مدیران ، و تامین حقوق تمامی ذی‌نفعان خواهد شد . توجه به این مفهوم در بنگاه های اقتصادی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است ، چرا که نقش اصلی تامین مالی بنگاه‌های اقتصادی در کشور بر عهده آنهاست و به عنوان مهم‌ترین خدمات به مشتریان و طیف وسیعی از ذی‌نفعان را در بر می‌گیرد که حفظ حقوق ایشان از اهمیت بسزایی برخوردار است .
شرکت تخصصی مشاوره و مدیریت تحلیل محور حاسب در راستای ایفای رسالت خویش در افزایش ثروت و ایجاد ارزش افزوده‌ اقتصادی برای سهامداران و جامعه ، همواره در تحقق منافع سایر ذی‌نفعان نیز کوشا و مصمم بوده است . با توجه به تعهد هیات‌مدیره شرکت در تحقق بخشیدن به این امر مهم ، توجه به استقرار صحیح و کارآمد اصول حاکمیت شرکتی و نظارت مستقیم بر تحقق آن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است .
اصول منتشره توسط OECD در رابطه با حاکمیت شرکتی عبارتند از :

  • تعین مبنایی برای چارچوب موثر حاکمیت شرکتی .
  • حقوق سهامداران .
  • رفتار یکسان با سهامداران .
  • نقش ذینفعان در حاکمیت شرکتی .
  • افشاء و شفافیت .
  • مسئولیت های هیئت مدیره مانند کنترل های داخلی .

مکانیسم های درون و برون سازمانی اثر گذار بر حاکمیت شرکتی :

مکانیسم های برونی مانند : نظارت قانونی ، نظارت حقوقی ، نظارت سهامداران عمده و خرد .
مکانسیم های درونی مانند : هیأت مدیره ، مدیریت اجرایی ، کنترل های داخلی .
عوامل تاثیر گذار بر نظام حاکمیت شرکتی :
عوامل داخلی : مانند سیاست های دولتی – عوامل خارجی : مانند میزان جریان سرمایه از خارج به داخل .
در حال حاضر کمیته ‌های رعایت قوانین و مقررات ( تطبیق ) ، کمیته حسابرسی و کمیته حقوق و مزایا برای تحقق این اهداف به شرح وظایف زیر ایجاد شده و زیر نظر هیات‌مدیره به ایفای وظایف خویش می‌پردازند :

کمیته رعایت قوانین و مقررات ( تطبیق ) :

وظیفه این کمیته کسب اطمینان از رعایت قوانین و مقررات مرتبط با فعالیت‌های مشتریان به طور کلی و انطباق مقررات پایین دستی از جمله آیین‌نامه‌ها ، دستورالعمل‌های اجرایی داخلی ، مصوبات و تصمیمات اتخاذ شده با قوانین و مقررات بالادستی از جمله قوانین و مقررات داخلی و استانداردها و ضوابط بین‌المللی است . با تشکیل واحد تطبیق قوانین و مقررات تحت نظارت این کمیته ، هیات‌مدیره مترصد کاهش ریسک‌های عدم رعایت قوانین و مقررات و ریسک شهرت ناشی از آن و همچنین تحقق برخی اهداف دیگر همچون افزایش شفافیت ، حفظ حقوق مشتریان و ذی‌نفعان در چارچوب مقررات و ترویج فرهنگ رعایت قوانین و مقررات است .

کمیته حسابرسی :

وظیفه اصلی این کمیته استقرار کنترل‌های داخلی به صورت منسجم و یکپارچه است . علاوه بر این که براساس نقش نظارتی خود، همواره ، صحت اجرای عملیات و فعالیت‌ها در تمامی بخش‌ها و زیر مجموعه‌های مشتریان را مورد سنجش قرار داده و در فواصل زمانی مشخص گزارش‌های لازم را ارایه می‌دهد . با تشکیل کمیته حسابرسی براساس الزامات سازمان بورس اوراق بهادار و همچنین تصویب منشور کمیته مزبور در هیات‌مدیره ، ضمن تشکیل یکی از ارکان اصلی حاکمیت شرکتی ، ساختار و عملیات واحد حسابرسی داخلی نیز مشخص گردید . هدف اصلی این کمیته بررسی مستمر کنترل‌های داخلی ، بازبینی و ارزیابی سیستم گزارشگری مالی ، تعامل با حسابرسان مستقل و پیگیری نکات مندرج در گزارش‌های حسابرسی و نامه مدیریت حسابرسان مستقل است .

کمیته حقوق و مزایا

هدف از ایجاد این کمیته ، نظارت بر استقرار ، حفظ و اجرای طرح‌های تعیین حقوق ، مزایا و پاداش کارکنان و مدیران مشتریان است . بدین ترتیب که با ارزیابی عملکرد کارکنان و مدیران با توجه به میزان دستیابی به اهداف تعیین شده پیشنهاداتی در خصوص میزان حقوق و پاداش ایشان به هیات‌مدیره ارائه می‌دهد .

کمیته ریسک

هدف این کمیته نظارت بر نحوه مدیریت ریسک در بنگاه های اقتصادی و همچنین ارائه مشاوره در مورد مسائل مهم ریسک از جمله تعیین استراتژی حدود ریسک ، ریسک‌‌پذیری و ظرفیت ریسک ، طراحی چارچوب‌‌ها ، سیستم‌‌ها و کنترل‌‌های مورد استفاده در مدیریت ریسک برای اندازه‌‌گیری تجمیع کنترل و گزارش ریسک‌‌هاست . علاوه بر این به همسو کردن ریسک‌‌پذیری با استراتژی مشتریان و پایش وضعیت ریسک‌‌های مشتریان به ویژه ریسک‌‌های اعتباری ، نقدینگی ، بازار و عملیاتی می‌‌پردازد.


همکاری با ما 

جهت همکاری با گروه حاسب ، کلیک کنید

ارتباط با مدیران

محمد محذونیه (رئیس هیئت مدیره) :
تلفن : 03136684769
همراه : 09138027100
ایمیل : mahzoonie@hasebingroup.com

زهرا درویشی (مدیرعامل)
تلفن : 36684763
همراه : 09132112358
ایمیل : zdarvishi40@gmail.com

ارتباط با ما

اصفهان ، خیابان هزار جریب، خیابان آزادی، بعد از میدان برج، جنب آموزشگاه برهان، طبقه اول ، پلاک 56، کد پستی 8168835484

شماره تماس : 03136684763

ایمیل : info@hasebingroup.com

شرکت تخصصی مشاوره و مدیریت تحلیل محور حاسب 

باتوجه به سوابق علمی و تجربی اعضای شرکت تخصصی مشاوره و مدیریت تحلیل محور حاسب  و ارتباط گسترده با مؤسسات ، شرکتها و سازمانهای بزرگ و کوچک به راهکارهای یکپارچه و حرفه ای رسیده ایم تا مسیر موفقیت شما تسهیل گردد.